Algemene e-mail parameters

1. Overzicht
  2. E-mail
  3. Algemene e-mail parameters

Onze mailservers maken werken volledig volgens standaardprotocollen, waardoor je de mailboxen kan benaderen vanuit alle programma's die met die standaardprotocollen werken. We hebben enkele instructiekaarten gemaakt hoe je de mailboxen kan instellen in de meest courante mailprogramma's, maar op deze pagina vind je de algemene gegevens van onze mailservers:

Mail versturen

• SMTP Server: smtp-auth.mailprotect.be

• Authenticatie is vereist (aanmelden met je e-mail adres en wachtwoord)

• Ondersteunde poorten (in dalende volgorde van voorkeur):

• SSL (versleuteld, aanbevolen): 465

• TLS (versleuteld): 587

• Niet versleuteld (afgeraden): 25 of 2525

Mail ontvangen

IMAP (voorkeur)

IMAP laat toe om niet alleen nieuwe mails te importeren, maar ook alle e-mail mappen te synchroniseren. Heb je op het ene toestel een mail gelezen, dan is het ook gelezen op het andere toestel).

• Server: imap.mailprotect.be

• Ondersteunde poorten:

• SSL (versleuteld, aanbevolen): 993

• Niet versleuteld (afgeraden): 143

POP3

Enkel nieuwe mails worden gedownload uit het postvak in. We raden dit af, tenzij voor heel specifieke doeleinden.

• Server: pop3.mailprotect.be

• Ondersteunde poorten:

• SSL (versleuteld, aanbevolen): 995

• Niet versleuteld (afgeraden): 110